ClickCease

Gratis verzending
Boven de € 40,-
Niet tevreden?
Retourneren of ruilen binnen 14 dagen.
Achteraf betalen
Zonder extra kosten
Klantenservice
Antwoord binnen 24 uur!

Seiko Prospex Horloges

Seiko Prospex Horloges

Voor de ware horlogemaker is het bouwen van een Adventure Sports horloge -ter land, op zee of in de lucht - één van de grootste uitdagingen. Nadat Seiko in 1965 haar eerste duikershorloge lanceerde, is het merk continu bezig geweest om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die professionele gebruikers stellen aan hun horloge. In Seiko Prospex horloges komt alle opgebouwde expertise samen in één collectie met waarlijk professionele specificaties.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Seiko Prospex Quartz Herenhorloges

Een quartz uurwerk van een Seiko Prospex herenhorloge heeft een kristal oscillator die voor de nauwkeurigheid zorgt. Het geslepen kristal heeft de eigenschap om een stabiele trilling te genereren wanneer er een elektrische spanning op aangesloten wordt. Om een praktisch quartz horloge te ontwikkelen, werden er unieke technologieën door SEIKO ontwikkeld. Zoals een in de vorm van een stemvork geslepen kristal, een nieuw type IC en een stappenmotor. Daarbij streefde SEIKO niet naar een monopoliepositie. Patenten op de unieke quartz technieken werden dan ook beschikbaar gesteld aan de rest van de wereld. Het eerste quartz horloge had een quartz frequentie van 8192Hz. Hetgeen een kwart is van de frequentie die tegenwoordig wordt gebruikt. Prospexhorloges staan ook bekend om hun waterdichtheid. Dit kan oplopen tot 200 meter (20 Bar).

Seiko Prospex Automaat Herenhorloges

Een Seiko Prospex herenhorloge die als automaat of automatic horloge is uitgevoerd heeft een hoofdveer die we, zoals dat vroeger ook gebruikelijk was, moeten opwinden. Dat opwinden van deze hoofdveer kan op twee manieren. De eerste en meest voorlomende manier is dat de veer wordt opgewonden door de beweging van de pols, dan is het aan te bevelen dat het horloge minstens 10 uur per dag wordt gedragen. De tweede manier is het handmatig opwinden via de kroon, dat kan echter niet bij alle modellen. Dit staat bij de automaten-collectie vermeld. Een automaat functioneert ongeveer 41 uur als de veer helemaal opgewonden is. Mocht het voorkomen dat het horloge stil gaat staan dan kunt u met de kroon het horloge weer opwinden. Het kan dan zijn dat het horloge dan niet direct gaat lopen. De energie moet eerst nog naar het uurwerk overgebracht worden. Een beetje heen en weer bewegen kan helpen. De accuratesse van een automaat is anders dan bij een quartz horloge. Een automaat kan zo maar 30 seconden per dag voor- of achter lopen. Dit hangt o.a. van de vochtigheidsgraad en de temperatuur af. Hou het horloge , indien mogelijk, verwijderd van magnetische voorwerpen. Deze kunnen het herenhorloge voor- of achter doen lopen. Vooral in de Prospex serie kennen we veel automaten die ook vaak in hoge mate waterdicht zijn.

Seiko Prospex Geschiedenis

Voor de ware horlogemaker is het bouwen van een Adventure Sports horloge -ter land, op zee of in de lucht - één van de grootste uitdagingen. Nadat Seiko in 1965 haar eerste duikershorloge lanceerde, is het merk continu bezig geweest om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die professionele gebruikers stellen aan hun horloge. In Seiko Prospex horloges komt alle opgebouwde expertise samen in één collectie met waarlijk professionele specificaties. In 1964, tijdens de Olympische Spelen in Tokyo, presenteerde Seiko zich aan de internationale sportwereld met een compleet nieuwe visie op het gebied van timing en uitslagen verwerking. Waarmee SEIKO destijds een nieuwe standaard zette. In totaal waren er niet minder dan 1278 verschillende apparaten betrokken bij het ongekend secuur vastleggen en weergeven van tijden en scores. Vanaf dat moment was de sportwereld een inspiratiebron voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën, materialen, functionaliteiten en scoresystemen. Met als leidend uitgangspunt: het moet aansluiten bij de wensen van professionele sportmensen wereldwijd. Prospex is de nieuwste ontwikkeling in deze inmiddels ruim 50-jarige traditie.

De Seiko Horloge Collectie

Al velen kennen de Seiko horloge. De collectie is altijd stijlvol en trendy maar kennen toch hen klassieke en soms sportieve karakter bij de horloges. Titanium, Edelstaal en leer zijn materialen welke veel gebruikt worden bij de Seiko horloges, maar ook hoogwaardige techniek zoals GPS en Solar. Seiko horloges bestaan in een aanstal series, zoals de Seiko Sportura en de Seiko Astron. Ook qua dameshorloges zorgt Seiko voor een geraffineerd uiterlijk; wat kleiner uurwerk en een smaller bandje; maar sluit toch aan bij de echte look van Seiko zoals we die kennen. Seiko series zijn o.a. Seiko Premier  Seiko Astron en Seiko Presage

Seiko Prospex horloges voor Heren koop je online

Alle modellen Seiko Prospex herenhorloges kan je kopen in de online webshop van Timefortrends. Bij een bestelling van een Prospex herenhorloge van Seiko is de verzending gratis en u heeft 14 dagen retourrecht. U kunt bij Timefortrends sparen voor ´Florijnen´. Met florijnen spaart u altijd voor 5% korting op al onze produkten. U kunt deze Florijnen als extra korting in mindering brengen bij uw volgende besteling. U kunt in de afrekenmodule kiezen uit verschillende betaalmogelijkheden, u kunt ook beslissen achteraf te betalen via Afterpay. U kunt een kijkje nemen op de website van Seiko.